Betöltés...
2016. ápr. 16.

A limuzin jelenség

A limuzin nem tartozik a kedvenceim közé. Nem Budapestre való jármű az itteni szűk utcák miatt.

A limuzin bérleti díja olyan árfekvésű, ami miatt szerintem semmi más, csak a csórók nagyzolása.

Ma sikerült egy ilyennel összefutnom napközben. Simán állt az egysávos utca közepén, az indulására váró járművek és tömegközlekedési eszközök meg csendesen torlódtak Újpestig és a Keletiig. Merthogy a beszállni szándékozók még kicsit fotóztatták magukat a Trófea étterem előtt...

Közeli ismerőseim tudják: az, hogy kedves vagyok pont annyira nem igaz, mint az, hogy bunkó vagyok. Mindig az adott helyzetre reagálok, mindig úgy, ahogy a helyzet hozza. Most - számomra - eléggé agyvíz felsrófoló beszélgetésbe keveredtem, mint hamar kiderült, a limuzin sofőrjével.

  • Elnézést, de talán nem itt kéne fényképezkedni!
  • Ne szólj bele!
  • Miért? Azt gondolod, hogy egy ilyen vacakot valaki kibérel már azt csinálhat, amit akar?
  • Ne akard, hogy bántsalak!
  • Mégis mit képzelsz? Ki vagy te? Még férfi se, hiszen egy igazi férfi nőt nem bánt és nem fenyeget.
  • Te ki vagy? - ekkor már a sofőrajtót nyitotta.
  • Én? Egy városlakó, aki figyelmeztetett egy közlekedési kihágásra, forgalom akadályozásra, meg mostanra már modortalan viselkedésre is. Gondolom mindegy, hisz ahogy látom annyira jól megy, hogy még szolgáltató se kívánsz lenni. Mert ezt a stílust szolgáltató nem engedheti meg magának.
Ekkor elindult. (Képe, rendszáma minden bizonnyal megtalálható a BKK illetékeseinél, hiszen járműveik kamerája felveszi az ilyen jellegű közlekedési eseményeket is.) Nagyjából a negyedik lámpaváltásra állt vissza az egyébként kisforgalmú (leszámítva a trolit és a négy buszt) utca közlekedése.

Azért elgondolkodtató volt. A gazdagság látszata, a nyíltan engedélyezett asszonyverés milyen mélységekbe vezet egyeseket... Sok dolgunk van még.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel