Betöltés...
2016. jan. 13.

Munkavállalás ma, Magyarország

A legújabb szabályok szerint a legmagasabb végzést igazoló dokumentum számát is fel kell tüntetnie a foglalkoztatónak bejelentéskor.

Akadhatnak élethelyzetek mikor egy ilyen dokumentum elkallódik az idők és költözések során. Ezzel egyidejűleg ma már akadnak olyan helyzetek, mikor az iskolák is elkallódnak az idők során.

Ha ilyen adódik:

Az iskola megnevezése, a végzés éve, a végző neve alapján az iskola eredeti címéhez tartozó város levéltárát kell megkeresni. Lehetséges információt kérni e-mailben is, de erre a válaszadási határidő egy hónap.

Hasznosabb ügyfélszolgálati időben, telefonon megkeresni. Kiderülhet, hogy van olyan iskola ahova az eredeti bizonyítványokat, okleveleket átszállították, akkor ott gyorsabb az ügyintézés (a dokumentum másolata onnan kérhető, megérkezéséig a dokumentum számát kiadják).

Keressük a megfejtést olyan speciális esetben, mikor a végzett személy nem emlékszik arra hol végzett, csak arra, hogy mikor. Ilyen szituációba a sokat költöző, sokat utazó családok gyermekei kerülhetnek. A végzést igazoló dokumentum hiánya az ő esetükben még a csak általános iskolai végzettséghez kötött tanfolyamok elvégzését is akadályozza.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel