Betöltés...
2017. máj. 18.

Patay Gábor: Nyílt levél Schobert Update Norberthez

Barátom, te kész vagy!

Nem ez az írásom lesz a legfelkapottabb. És a leghumorosabb sem. De ezen vergődtem a legtöbbet, hogy egy bonyolult problémára adott méltatlanul primitív és káros válasz (melynek egyik kieszelője éppen te vagy) teljes árnyoldalát megpróbáljam megvilágítani neked. Nehéz lesz...

Mondják, hogy az emberek 70%-a a 80-as IQ szintet sem ugorja meg, ami ugye egy jobb terelőkutya szintje. Egy ilyen összetett kérdést számukra érthetővé, elfogadhatóvá, sőt, elgondolkodtatóvá tenni olyan, mint Neked a szerkezeti képlet és az összegképlet közötti apró eltérést megvilágítani. Számukra az elkövetkezö 10-15 évben a túlélésre az esélyt csak a csótányokat meghazudtoló genetikai állomány biztosíthatja. Puff neki, pipa.

A maradék harminc százalék fele eddig sem jutott el, olyannyira lusták és érdektelenek, hogy saját létfenntartásuknál is számos egyéb dolog fontosabb. Őket hívhatjuk intellektuális veszteségnek. Kár értük!

Én a maradék 15%-ot próbálom megmenteni tőled, a többit a fentiek okán viheted!

Hogy miért gusztustalan, amit csinálsz, Norbi? Összefoglalom, hogy ne kelljen sokat olvasnod. Takarmány forgalmazóként:

  1. vagy ennyire tudatlan vagy, ami veszélyes;
  2. vagy ennyire gátlástalan, ami elgondolkodtató.

A többivel ne vesződj, mert innentől kezdve érvelni fogok.

Korunk népbetegsége nem az elhízás. A súlytöbblet ugyanis önmagában nem betegség. Azt az állatvilágban is felfedezhetjük, sok esetben a túlélés záloga. De! Ez célszerű, átmeneti és minőségi tápanyag bevitellel történik. Mint a medvéknél. Nem okoz patológiás elváltozást, legfeljebb lustaságot, ami az állatoknál csökkenti az élelem utáni hajszát, növeli a lebontást és tadammmm: lefogynak.

Van ugyanakkor a kóros súlytöbblet, ami életet veszélyeztet. Ez jellemzi az emberek jelentős részét. És része a "metabolikus szindróma" elnevezésű csodának. Tehát nem oka, csak az egyik velejárója. A betegséget pedig a nem megfelelő alapanyag bevitele idézi elő. A tápanyag nélküli kalória. Sőt, a kalória nélküli moslék. Az ipari hulladék. Na itt jön képbe az Update1.

A fentiek egyik formája a mesterséges cukrot tartalmazó élelmiszer. Az, amiben diszacharidok vagy glükóz-fruktóz szirup van. Kristálycukor. Porcukor. Ezt az egy mondatot értetted meg az egészből, ebben biztos vagyok. És azt, hogy az édes íz átmeneti jó érzést kelt, hozzászokáshoz vezet és nagyon komoly egészségügyi kockázatot rejt.

Erre épül a babavárad, mely azt hirdeti, hogy büntetlenül ehet mindenki édeset, mert te, a kereszteslovag, akit mindenki támad, megvéded az embereket, és te, csak te tudod a megoldást: együnk édesítőszert. És ostoba emberek hada hallgatja, miközben elsőként tönkremegy a bőrük, begyulladnak a beleik és minőségileg éheznek. De hát kit érdekel, ha közben lefogynak?! A károkért sem te felelsz, hiszen te csak a vezér vagy. A sötétek közt a rendőr a király. Honnan ilyen ismerős ez? Most látom, közben Brüsszel is aluszik...

A pszichoaktív szerek olyan anyagok, amelyek megváltoztatják az idegrendszer működését, függővé tesznek. Mint a fruktóz a cukorban. Ezt jól látod. És bámulatos képességgel sikerült ezt egy olyan csoportra cserélni, amely ennél is nagyobb függőséget okoz: az édesítőszerekre. Ja, hogy közben már van néhány kísérlet, ahol rövid távon is rákos elfajulást okoznak? Na és?! Nem hízlal! Igaz, 2-3 évente emelni kell majd a dózist a termékekben, dehát filléres cucc! És kajálják, hisszen függővé tesz. Még a cukornál is jobban, mert a függőséget már az idegrendszer útján fejti ki. Bámulatos. Igazi rohadék vagy!

A történet másik szála már nem terjedt tovább az idegrostjaidon. Blokkolta valami. Mert az arról szólt, hogy az ipari élelmiszer gyulladást okoz a szervezetben. Hosszan tartóan. És hiába van benne kalória, ha valódi tápanyagot nem tartalmaz. Lefordítom: megszabadítottál sok embert a cukortól, hogy nagyobb függőségbe taszítsd őket. És ezzel egy időben még az élelmiszerüket is elvetted! Nem cukroznak semmit, édesített, nulla értékű mocskon éheznek.

Egyre több a beteg. Már miattad is. Felelős vagy érte!Megjegyzéseim közzétevőként:

Köszönöm a fenti levelet. Különösen azért, mert írója orvosként - valódi tudás birtokában - úgy vélekedik a cukrokról, édesítőkről, ipari élelmiszerekről, mint velem együtt sokan, de tőlünk - mint nem orvostól - nagyon kevesen fogadják el ugyanezt.

Komoly vitáim voltak sokakkal, akik nem hajlandók megérteni, miért nem viszünk ajándékba gyereknek - különösen mélyszegénységben élőnek - cukrot, csokit, konzervet. Valószínűleg azért nem kéne, mert függőség és mérgezés a következménye. Szerintük nekik maguknak és gyerekeiknek se volt ilyenektől bajuk... Pedig van is, volt is, csak épp azt gondolták azoknak amiket megettek nincs ezekhez köze.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel