Betöltés...
2014. júl. 24.

Születés

Érdekes gondolataim támadtak ahogyan egymás után értek az információk különféle születéssel kapcsolatos dolgokról a mai napon.

Elém került ismét, hogyan nem újítódott meg Vass Gabriella munkaszerződése, Dr. Dékány Ágnest meg miért is nem engedték vissza dolgozni.

Igaz a kérdésben sok híresség is tiltakozott az egyszerű hétköznapi emberek és a szakma mellett, de nem ez ütött igazán szöget a fejembe.

Az első szög sok hónappal ezelőtti. Mikor elkezdett feltűnni, hogy sorra, minden kismamának előírják az ú.n. terhesvitamin szedését. Ők meg sorra képtelenek megszülni a gyermeküket természetes úton.

Sőt akadt olyan is, akinek nagyon sokkal idő előtt vették ki császármetszéssel a gyermekét. Biztos, csak nekem van rögzült üldözési mániám mikor szándékossági összefüggést látok az anya magas vérnyomása - ez volt a korai császármetszés oka - míg a fenti vegyi koncentrátumot szedte, és aközött, hogy talán ezt a terhesizét azért kapják az asszonyok, legyen ok a császármetszésre.

Ez utóbbi teóriám képébe pont belefér a természetes szülés támogatóinak eltávolítása, bár ez a szál nagyon messzire vezet a minden pénz világába. Mindenesetre a császármetszés hatásaival kapcsolatban nagyon érdekes cikk egyik meglepő bekezdésében azt olvastam:
Hat természetes módon született és hat császármetszéssel született újszülött összehasonlító DNS vizsgálata szerint közel 350 DNS-területen voltak specifikus epigenetikus különbségek a két csoport között, többek között olyan génekben is, melyek az anyagcsere és az immunvédelem irányításában játszanak szerepet.
Normál esetben a magzat a születés során felkészül a méhen kívüli életre. A császármetszés során ez elmarad. Az anyagcsere és immun problémák révén én ezt tenyésztett gyógyszerfogyasztónak minősítem.

A DNS eltéréseken kívül természetesen pszichés problémák is keletkeznek, hiszen a császárral született gyerekek nem tanulnak meg a születés révén életképesnek lenni.

Ez megint messzire vezet, de pont jól el tudom magyarázni egy ma esti esettel:

Ifjú barátunk kezdett el a mai szokásoknak megfelelően panaszkodni, hogy a fiataloknak semmi lehetősége itt. Gondolom az országra értette. Minden bizonnyal nehezen fogadná el, mindenütt szűkül az élettér, hiszen a jelenleg hatalmon lévők nemigen akarják a terepet átengedni a szükséges változások ellenére se.

Bevallom nagyon felment a pumpám. Így szokásomtól eltérően ráförmedtem:

A szádba ne tegyem az ételt Kicsivirág? Ha képtelen vagy a segged megemelni és tenni valamit magadért, legalább imádkozz! Imádkozz Istenhez, megsegítsen, vagy imádkozz a kormányhoz, oldják már meg a gondjaidat! De azért ne feledd a mai politikai viszonyok okán még sokkal inkább élő az ige:

„Magad Uram, ha szolgád nincsen!”

S tényleg. Egy csomó szolga vesz körül, ám valójában mind úrnak álmodja magát. A helyedben átgondolnám már jóval gyermeked születése előtt, merre vezessen az útja.

Vass Gabi és társai valódi útjelzők. Nagy szavakkal élve: utat mutatók a mai vak világban. Őriznünk kell őket, hogy gyermekeink már ne tévedhessenek el.

1 megjegyzés:

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel