Betöltés...
2016. júl. 27.

11. nap - L. Ritók Nóra


Minden nap megosztok egy képpárt.
Néma tüntetés ez, tükör a mai Magyarországról.
Az arányokkal van bajom. Az egésznek a célja az arányvesztés kihangosítása.

Mert nem bírom a nyomort a stadionok (kisvasutak, óriásplakát kampányok, indokolatlanul nagy költségvetésű: székházak, autóparkok, minisztériumi költöztetések, újbóli teljes átszervezések, háttérintézmények, külföldi utak, új templomok, stb...) árnyékában.

Nem a szegény-gazdag viszonylatról szólnak a képpárok...hanem a közpénzek fókuszairól. Nem arról, hogy a szegénységben meszelnek-e vagy sem...hanem arról, hogy milyen arányban fordítanak állami pénzeket a szegénység, a gyerekszegénység felszámolására a többi területhez viszonyítva. Nem arról, hogy kell-e a foci vagy sem... Az arányvesztés ellen emelek szót. Mert egy élhető országban tartani kellene az arányokat.

Az első fotó az esélyteremtő munkánk során készült, napjainkban, a kapcsolatrendszerünkben levő gyerekek lakókörnyezetében. A másodikat mindig az internetről töltöm le, vagy küldi valaki. A mai a 2017-re elkészülő új Sóstói Stadion látványterve. Ez a stadion 15 milliárdba kerül.

(Ha valaki talál olyan fotót, ami az általam megcélzott üzenetet az én fotóm mellé jól képviseli, megköszönöm, ha elküldi. Persze megnevezéssel, esetleg a sajtómegjelenéssel együtt... Kép küldésének címét kérd a Kapcsolat űrlap használatával!)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel