Betöltés...
2013. aug. 15.

Egy apa levele a gyermekét kihordó nőhöz

Sajnos rosszul döntöttem mikor Önt választottam gyermekem anyjának. Ön anyának tökéletesen alkalmatlan.

Bármit megad a fiúnak, amiért Önnek semmit nem kell tennie, semmit ami miatt akár egy rossz szokásáról le kéne mondania.

„Ha a csecsemő fertőzés jeleit mutatja, ez a jelzés valahogy eljut az anyai szervezethez, és az megnöveli az anyatejben található immunanyagok mennyiségét.” - (Hinde)

Ez csak egy nagyon kevés a sok előnye közül a saját anyatejnek.

Kóla, chips, kávé, műanyag ezerrel. Ez már a maga döntése meg akár az enyém is. De a gyermek kiszolgáltatott. A jövőre nézve ez a legkritikusabb időszaka. Most dőlnek el egész életére nézve az alapvető immunitási képességei. Ugyanolyan ez, mint amikor 5 évesen örökbe fogadnak valakit, akit még senki nem tanított beszélni. Egész életére kihat az az 5 év visszamaradás, mert a neuronok közti kapcsolatok kiépülése abban az első 5 évben a legmeghatározóbb. Olyan intenzív, amilyen soha nem lesz már, így nincs komoly esély felvenni a versenyt később.

Csakúgy, mint a táplálkozás és az immunitás összefüggésében sem. Ha ez most jól sikerül, akkor tulajdonképpen chipsen is elél később, ha nem, akkor viszont gyakori betegeskedés, allergia, állandó megfázásra való hajlam stb.

Miért és milyen alapon vonja meg kényelemből a legtestreszabottabb táplálékot? Tudom nagymama szerez anyatejet. Őszintén szólva ez még egy tűrhető megoldás, mert a valódi anyja a kisujját sem fogja megmozdítani a gyerekéért.

Ha a tápszer egy 10-es skálán 1-es, akkor egy idegen anyatej azért egy 7-8-as megvan. Bár pl. a fent említett egyéni állapotjelzésre nem képes reagálni már ez a tej. Maga, mint anya(?) elégedjen meg ezzel és nehogy megpróbálja megadni a maximumot.

Kényelmes és önző dolog, amit maga csinál. De ez az utolsó, hogy ezzel csesztetem, mert minden szempontból kiábrándított magával kapcsolatban az utóbbi időben és fiunkat sajnos nem tudom megmenteni a baromságaitól.

Amire meg mondom, hogy káros, kerüljük el, ott meg felül a reklámoknak, kereskedelmi lobbiknak. Arra hivatkozik az Ön által személyesen ismert orvosok szerint nem káros. Miért fogadja ezt el elsőre? Mert az is úgy kényelmes.

Egoista.

Tájékozódni kellene és nem egy helyről. Mit gondol, azok az orvosok, akik ezt másképp látják nem orvosok? Sőt csak Ők igazán azok. Szerencsére vannak olyan orvosok, akik tudnak és segítenek.

Gondolom azért nem, mert szimpatikusabb inkább sörözés a depigyógyszerre. Ahelyett, hogy szakértő segítséget venne igénybe mind saját állapota szempontjából, mint abban, hogyan kéne szoptatni, tejet lefejni, gyerekkel bánni...

Egyszerűbb engem eltiltani a gyerektől és tovább drogozni. Persze a közvetlen család „segítő” fedezete mögött. Emellé sajnáltatni magát az ismerősökkel. Végülis milyen már, hogy szólni merek a gyermek érdekében.

Ezt csak azért írom, hátha képes visszakövetkeztetni ebből, hogy talán ezen a téren sincs rendben feltétlenül minden. Hátha megérti, hogy érdemes fontolóra vennie ebben a témában is a változtatást, de legalábbis kurva gyorsan utána járhatna, ha már a saját gyerekéről van szó és elvi szinten pedig valami anyaféle, bár ez semmilyen ösztönén és megnyilvánulásán nem látszik.

2 megjegyzés:

  1. Nem értem..mi a célja ennek a cikknek? fikció az egész..mi szükség van erre? szerencsére nem így működünk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy valódi levél. Sajnálom, tévedtél. Sajnálom, de a környezetemben mostanában szülő fiatal nők pont így viselkednek sorra és az apák azok, akik törődnek gyermekükkel.

      Törlés

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel