Betöltés...
2010. dec. 6.

Egymás megértése

A férfiak és a nők közötti konfliktusok oka legtöbbször, hogy nem ugyanazt értjük az egyes kimondott mondatok alatt. Tudom ez szép kacifántosra sikeredett, de valóban szükség van időnként fordításra.


A fenti eszköz elég pontosan segít abban, megértsük, mit is mond valójában a másik. Angolul nem tudók számára ízelítők:

1. jelenet:
- Elmennék golfozni Drágám!
- Ó hogyne, remek!
A fordítás: Maradj itthon!

2. jelenet:
- Programom van estére!
- Menj csak! - telefonlevágás.
A fordítás: Elfelejtetted az évfordulótokat!

Természetesen az eszköz képes a férfiak mondatait is lefordítani nők számára.

Szerintem sokat megspórolhatunk, ha tényleg figyelünk egymásra és megismerjük azokat a férfiakat és nőket, akikkel együtt élünk, vagy közvetlen baráti, családi körbe tartoznak.

5 megjegyzés:

  1. ...és mennyivel egyszerűbb lenne a világ, ha mi nők mindig azt mondanánk, amit gondolunk:)
    Fordítógép és félreértések nélküli élet..csábító gondolat, nem?

    VálaszTörlés
  2. Gabi! Én elégedett lennék azzal, ha a gondolatok kimondása kortól és nemtől függetlenül működne.

    De az biztos, sokaknak, sokszor okozna ez kínos helyzeteket. Csak egy apró példa:

    A főnök rendszeresen hibás döntéseket hoz. Természetesen akad bizalmasa, aki minden esetben dicséri, az ellenvéleményű kollégák eltávolításához szorgosan gyűjti az adatokat. Nem mind valós.

    A normális főnök / beosztott kapcsolat és a megélhetésem érdekében most nem mondom meg nyíltan, mekkora seggfejnek tartom. Milyen szituációt okozna szerinted, ha holnap reggeltől megtenném?

    VálaszTörlés
  3. Ebben neked teljesen igazad van.Nem a főnökünkön és nem az anyósunkon kell gyakorolnunk a nyílt kommunnikációt.Erről írtam a múltkor. A fontos másokról. Aki lehülyézi a pozícióban felette állót, az nem nyílt és őszinte, csak szimplán bolond.
    Viszont azzal, aki mellett ébredni szeretnénk reggelente és szövetségesünk a mindennapok csatáiban, nem érdemes mellébeszélni.Mert a pasi nem érti.Nem érzi.Nem gondolja.De, ha elmondjuk, van esély, hogy meghallja. Nem biztos, hogy elsőre. De a célozgatásból, telefon lecsapásból, szemforgatásból biztos nem ért.Könnyítsük meg neki és magunknak is a napokat azzal, hogy kimondjuk, amit gondolunk.Mert megérezni, azt csak egy másik nő fogja. Mi meg férfiakkal szeretnénk együtt élni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos? Nos, szerintem nem a kimondással, hanem a gondolataitokkal van baj...(gyakran)

      Törlés
    2. Szerintem viszont a kettővel együtt. Amikor a gondolatot azonnal felülírja a szépítgetés, így teljesen mást mondunk, mint amit érzünk és gondolunk, biztosak lehetünk abban: érzéseink és gondolataink egyaránt elferdülnek.

      Törlés

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel