Betöltés...
2010. szept. 27.

Hogyan főzz vacsorát, ha nem tudod, mikor forr a víz?

Amikor Piros nekem szegezte a kérdést: - Mit főzzek vacsorára? megállt bennem a levegő. Most mit mondjak neki? Hogyan javasoljak bármit, mikor ő köztudottan képes a teavizet is leégetni?

Kénytelen voltam megfejteni, mi az oka a nagy lelkesedésnek. Eddig még szendvicset se próbált főzni soha. Kiderült, új barátja van, aki szeretné, ha vacsorát főzne neki. Mivel éppen a friss tavaszi zöldborsó ideje volt éppen áthidaló javaslatot tettem:
  1. Menj el a piacra, vegyél zöldborsót meg tojást. Kell majd egy kis olaj, vagy zsír, de megteszi a vaj is. Kell még egy kis liszt, só, esetleg majoranna, de az utóbbi nem baj ha nincs.
  2. Vegyél fel egy kötényt, meg egy papucsot (értsd szó szerint).
  3. Kezdd el pucolni a zöldborsót mikor már a fiú ott van!
  4. Kérd meg, hogy segítsen, készüljön hamarabb a vacsora!
  5. Néha állj fel valamiért, menj el mellette! Ilyenkor egy kis simogatás, véletlennek tűnő törleszkedés kötelező.
  6. Ha ezek után még mindig zöldborsó főzeléket akar enni, hívj fel, elmondom a részleteket.
Így történt, hogy zöldborsó pucolás után és az után közösen megpárolták a borsót és zöldborsós tojásrántottát vacsoráztak. :-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, így nem jelennek meg azonnal.

 
Fel